Деветгодишно дете загина, а трима души са ранени при експлозия на кола в Хърватия близо до туристическия град Задар, съобщи днес хърватската полицията, цитирана от „Франс прес” и местни медии.

Ранените мъж и две жени са закарани в болницата в Задар, уточни хърватската национална телевизия ХРТ. От полицията съобщиха, че въз основа на досега проведеното разследване има съмнения, че експлозията е станала вследствие на задействане на неустановено към момента взривно устройство в автомобила с чешка регистрация. Колата е спряла на място за почивка след повреда, преди да се взриви. Установяват се обстоятелствата, при които взривното устройство се е оказало в автомобила, уточняват от полицията.

Детето е загинало на място, а две жени на 49 и 34 години и 39-годишен мъж са ранени. Всички са чешки граждани. Двете жени са останали за лечение в болницата в Задар, а мъжът е освободен за домашно лечение.

„Чешките дипломати в Хърватия са в контакт с местната полиция“, каза пред АФП говорителят на чешкото външно министерство Даниел Драке, като допълни, че за момента няма информация за произхода на експлозията.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space