Най-малко 12 души са загинали при атаки на израелските въоръжени сили в град Рафах в южната част на ивицата Газа, съобщиха палестински източници, цитирани от БТА.

Израелски танкове, подкрепени от бойни самолети и дронове, днес са навлезли дълбоко в западната част на града, съобщават местни жители и палестински медици. Все още не е ясно дали 12-те загинали са цивилни или бойци.

Информацията не може да се потвърди по независим път. Израелската армия съобщи, че разследва съобщенията.

По-рано местни жители и палестински медици, цитирани от Ройтерс, съобщиха за осем убити в Рафах след навлизането на израелски танкове.

banner

Войната беше предизвикана от безпрецедентното нападение от бойци от палестинското движение „Хамас“ и други групировки в Израел на 7 октомври, при което загинаха над 1200 души.

Според контролираните от „Хамас“ здравни власти най-малко 37 396 души са били убити, а още 85 523 – ранени в ивицата Газа от началото на войната. В тези данни не се прави разлика между цивилни и бойци. Те не могат и да се проверят по независим начин.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space