През последния половин час киевските власти съобщават за обстрел от противовъздушната отбрана над левия бряг на града – там са летели „шахедите“, изстреляни от руската армия.

Това уточни руската редакция на Би Би Си.

Сега мониторинговите канали пишат, че безпилотни летателни апарати във въздуха, по предварителни данни, не са останали. Все още няма информация за последствията от рейда.

От Днепър местните телеграмни канали съобщават за взрив – вероятно става дума за балистична ракета.

banner

В Одеса и областта е обявена въздушна тревога, следвайки повечето региони на Украйна, поради заплаха от удар с балистична ракета.

Според каналите за наблюдение само още два „шахеда“ продължават да маневрират над Централна и Западна Украйна.

Украинските канали за наблюдение съобщават, че по предварителна информация руската авиация е изстреляла крилати ракети от дълбочина на територията на страната. Над по-голямата част от територията на Украйна е обявена въздушна тревога.

Понякога предварителната информация за изстрелване на ракети след това не се потвърждава. Ако тя се окаже вярна, ракетите трябва да достигнат украинското въздушно пространство след около час.

В същото време изстреляните от Русия ирански дронове продължават да кръжат над Украйна. По последни данни една група се движи от югозапад към Полтавска област, друга – от Николаевска област към Кировоградска област, а за един дрон се смята, че лети на запад през Виницка област.

В четвъртък сутринта компанията „Укрэнерго“ съобщи, че по време на нощната атака на безпилотни самолети камикадзета са били повредени съоръжения на енергийната инфраструктура в четири региона: Виницка, Днепропетровска, Донецка и Киевска област, пише news.bg.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space