Петролните котировки се понижиха в азиатската търговия днес, след като в петък нови данни показаха по-слабо потребителско търсене в САЩ, а производството на суров петрол в Китай, най-големият вносител на суров петрол в света, нарасна през май, информира Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент, който е референтен за Европа, се понижиха с 29 цента, или 0,4 на сто до 82,33 долара за барел.

Американският лек суров петрол с доставка през юли отстъпи 29 цента до 78,16 долара за барел. По-активно търгуваните контракти за август
поевтиняха с 0,4 на сто до 77,76 долара за барел.

Цените спаднаха и в петък, след като проучване показа, че потребителските нагласи в САЩ са спаднали до седеммесечен минимум през юни, като домакинствата са притеснени за личните си финанси и инфлацията.

banner

Въпреки това и двата референтни петролни сорта поскъпнаха с близо 4 на сто миналата седмица, което е най-високото седмично повишение в процентно изражение от април насам, поради признаците за засилено търсене на горива./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space