Серия от експлозии отекнаха тази нощ в Киев. Според украинските власти, руските сили са изстреляли множество ракети към столицата и райони около нея. Обявена е въздушна тревога.

Атаките стават часове след като последователно Германия и Съединените щати обявиха, че ще предоставят на Украйна още системи за противовъздушна отбрана. В Берлин, където се проведе форум за следвоенното възстановяване на страната, западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на украинския президент Володимир Зеленски.

По-късно двама анонимни американски представители обявиха, че Вашингтон ще даде на Киев още една ПВО-система “Пейтриът”. В Германия Зеленски напомни, че в момента страната му има 3 подобни системи, но за да може напълно да защитава въздушното си пространство, се нуждае от поне седем.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space