Продължава горещата вълна в Гърция. Метеоролозите прогнозират повишение на температурите до 44 градуса.

Извънредно съобщение на Гражданска защита и здравните власти предупреждава за температури над 40 градуса в следващите дни. Според метеоролозите от понеделник навлиза много гореща вълна с въздушни маси от Африка придружени с прах.

Министерството на труда изпрати задължителни мерки към собственици на компании, за да се предпазят работниците.

Забранява се работа навън в обедните часове. Да се предостави на работниците безплатна вода и климатизирани помещения за почивка. Децата ще останат в учебните заведения до следобедните часове.

banner

За хората с ниски доходи още от днес отвориха в общините климатизирани помещения с присъствието на лекар, като приканват пенсионерите, които не могат да си позволят да ползват климатик да останат в тези зали през целия ден.

По отношение на туристите лекарите препоръчват да се избягва стоене на плажа, дори и под сянка,през обедните часове. Особено чувствителни към високите температури са възрастни хора и деца.

Горещата вълна ще достигне своя връх в сряда, като за този ден се препоръчва да се избягват пътуванията.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space