Двама души бяха убити вчера при израелски въздушен удар по покрайнините на южния ливански град Айтарун, съобщи ливанската национална новинарска агенция ННА, цитирана от Ройтерс.

Израелската армия посочи в изявление, че войниците ѝ са идентифицирали боец на „Хизбула“ в района на Айтарун, който е бил ликвидиран.

Израелските сили са изстреляли две ракети срещу кафене и бензиностанция, причинявайки значителни щети, съобщи ННА.

Ливанската въоръжена групировка „Хизбула“ заяви вчера, че отговорила на израелската атака като е изстреляла ракети срещу северния израелски град Малкия, а по-късно и залп от ракети „Фалак-2“ срещу военен команден център, пак в Северен Израел, посочва Ройтерс.

banner

Източник от сферата на сигурността каза пред Ройтерс, че групировката за първи път е използвала този тип ракети, след като по-рано е изстрелвала ракети „Фалак-1“ при десетки предишни обстрели на Израел.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space