Цените на петрола продължиха да се покачват в днешната азиатска търговия, след като все повече анализатори и инвеститори очакват, че Управлението за федерален резерв на САЩ ще понижи основните си лихви на своето заседание през септември. Поскъпването на черното злато на международните пазари обаче е ограничено на фона на по-високите американски запаси от петрол и заради плановете на страните от петролният алианс ОПЕК+ да увеличат доставките му, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха 46 цента или 0,62 на сто до 74,53 долара за барел към 8:15 ч. българско време.

Договорите за американския лек суров петрол с доставка през август се покачиха с 37 цента или 0,47 на сто до 78,78 долара за барел.

Близо две трети от икономистите, анкетирани от Ройтерс през периода 31 май – 5 юни, очакват, че Управлението за федерален резерв на САЩ ще понижи основните си лихви през септември. Това би понижило цената на кредитирането, което би довело до стимулиране на икономическата активност и повишаване на търсенето на петрол, посочва агенцията./БТА

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space