Посланикът на Европейския съюз в Скопие Дейвид Гиър призова Северна Македония да спазва Договора за добросъседство с България, Преспанското споразумение и Охридското рамково споразумение.

„Въпросните споразумения донесоха значителни придобивки за Северна Македония. За Европейския съюз е изключително важно пълното изпълнение на трите договора“, подчерта дипломатът.

По думите му има „огромни ползи“ от подписването на Охридския рамков договор и Договора с България. „Точно поради тази причина, за ЕС е изключително важно надграждането на това сътрудничество и тези постижения, които са постигнати досега. Трябва да се работи за пълното прилагане и на трите споразумения, което ще допринесе за по-бързото членство, всъщност за ускоряване на пътя на европейската интеграция на вашата страна“, каза още Дейвид Гиър./БГНЕС

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space