Цените на петрола не се промениха значително по време на азиатската търговия днес, след като вчера групата производители ОПЕК+ реши да запази ограниченията на добива от 3,66 млн. барела на ден до края на 2025 г, предаде Ройтерс. Освен това осем от членките на организацията, които до този момент добавяха към ограниченията по 2,2 млн. барела на ден, решиха да удължат времето, през което тази мярка ще продължи с три месеца – до края на септември.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, с доставка през август се понижиха с 4 цента, или 0,05 на сто до 81,07 долара за барел, след като по-рано се понижиха до дъно за сесията от 80,55 долара.

Котировките на американския лек суров петрол с доставка през юли се понижиха с 1 цент или 0,01 на сто до 76,98 долара за барел, след като по рано се бяха понижили до 76,39 долара за барел.

През миналата седмица сортът Брент се понижи с 0,6 на сто, а американският сорт с 1 на сто.

banner

Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците, водени от Русия, заедно известни като ОПЕК+, в момента намаляват добива с общо 5,86 милиона барела на ден, които представляват 5,7 на сто от глобалното търсене.

Анализатори посочиха пред Ройтерс, че на инвеститорите ще им отнеме време, за да направят разчети как ще се отразят новите действия на ОПЕК+, които до голяма степен бяха очаквани./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space