Войната в Близкия изток – представители на Египет, Съединените щати и Израел ще се срещнат днес в Кайро, за да обсъдят отварянето на граничния пункт „Рафа“. Условието на Египет е Израел напълно да се изтегли оттам.

Граничният пункт на Ивицата Газа с Египет беше затворен, след като израелската армия установи контрол върху палестинската му част. Американският държавен департамент разпространи съвместна декларация на Съединените щати, Египет и Катар, в която призова Израел и Хамас да приемат предложената от Вашингтон пътна карта за прекратяване на войната в Газа.

Междувременно напрежението в Израел се увеличава – полицията използва водни оръдия, за да разпръсне поредните мащабни протести в Тел Авив. Освен за оставка на правителството, демонстрантите настояват за незабавно освобождаване на заложниците.

Близки и роднини на останалите в ръцете на радикалната групировка Хамас призоваха премиера Бенямин Нетаняху незабавно да приеме плана на Вашингтон за прекратяване на войната. А крайнодесни израелски министри заплашиха, че ще свалят Нетаняху от власт, ако той сключи примирие с Хамас.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space