Цените на петрола са без значителни промени в азиатската търговия на фона на очакваните данни за запасите от суровината в САЩ, предаде Ройтерс. Очакваните от инвеститорите ходове на Управлението за федерален резерв на САЩ касещи лихвената политика също оказват влияние върху цените.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, паднаха с 4 цента или 0,05 на сто до 83,56 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол се понижиха с 10 цента или 0,13 на сто до 79,13 долара.

Запасите от суров петрол и бензин в САЩ са намалели миналата седмица, докато тези на рафинираните продукти са се повишили, според пазарни източници, цитиращи данни на Американския петролен институт (API).
Данните на API показват, че запасите от суров петрол са намалели с 6,49 милиона барела през седмицата, а тези на дестилатите (които са по-тежки фракции от бензина) са се увеличили с над 2 млн. барела. Запасите от бензин са намалели с 452 хил. барел.

banner

По-късно днес се очакват и данните от Управлените за енергийна информация на САЩ относно официалното ниво на запасите във най-голямата световна икономика.

Нарастващите глобални запаси от петрол през април може да засилят мнението сред членовете на ОПЕК+, които включват Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и съюзниците ѝ, включително Русия, да запазят съкращенията на доставките, когато се срещнат на 2 юни, допълва Ройтерс./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space