Цените на петрола се покачиха в днешната азиатска търговия под натиска на очакванията, че основните производители ще запазят досегашните доброволни намаления на добивите си на срещата на групата ОПЕК+ в неделя, а в същото време потреблението на горива се очаква да расте в началото на летния сезон, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, с доставка през юли добавиха 27 цента или 0,3 на сто до 84,49 долара за барел.

Договорите за американския лек суров петрол с доставка през същия месец се покачиха с 35 цента или 0,4 на сто до 80,18 долара за барел.

Търговци и анализатори очакват страните от ОПЕК и съюзниците им от групата ОПЕК+, сред които е Русия, да запазят доброволното свиване на добивите, възлизащо на 2,2 милиона барела дневно.

banner

Отбелязаният в понеделник Мемориъл дей в САЩ слага началото на пиковия сезон за пътуване и тази година в рамките на почивните дни очаквано е регистриран сериозен ръст – както в наземния, така и във въздушния транспорт, посочва Дейниъл Хайнс от „Ей Ен Зет банк“ (ANZ Bank).

Инвеститорите очакват и данните за американските петролни запаси, които ще бъдат оповестени днес от Американския петролен институт, като очакванията са за спад от около 1,9 милиона барела.

До края на седмицата се очакват и данните за инфлацията в САЩ, които могат да повлияят на решенията на УФР за лихвените проценти, както и в еврозоната.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space