В Лисабон продължава европейската обиколка на украинския президент Володимир Зеленски. „За украинците е много важно светът да не се умори от войната в Украйна“ – с тези думи украинският лидер се обърна към журналистите на пресконференция след като подписа и с португалската страна споразумение за военна помощ на стойност 126 милиона евро. Преди това Испания и Белгия обещаха на Киев значителни суми, както и 30 изтребителя F-16.

На този фон – след среща с германския канцлер Олаф Шолц, френският президент Еманюел Макрон заяви, че на Украйна трябва да бъде разрешено да използва западни оръжия, за да нанася удари срещу руски военни бази, включително такива на територията на Русия.

А от Москва президентът Владимир Путин предупреди Запада, че подобен ход няма да бъде оставен без последствия и че „членовете на НАТО в Европа си играят с огъня“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space