Цените на петрола останаха стабилни в азиатската търговия днес, докато инвеститорите очакват данни за инфлацията, за да оценят бъдещата парична политика на САЩ и решенията за производствената политика от срещата на ОПЕК+, които трябва да бъдат взети на 2 юни, съобщава Си Ен Би Си.

Петролът сорт Брент с доставка през юли отстъпи 3 цента до 83,07 долара за барел. По-активно търгуваните августовски фючърси загубиха 4 цента до 82,85 долара за барел.

Американският лек суров петрол с доставка през юли се котираше при цена от 78,68 долара за барел, което е с 96 цента или 1,2 на сто повече от цената в края на петъчната търговия. Пазарите в САЩ вчера бяха затворени заради почивния ден по случай Деня на паметта.

Петролът поскъпна с над 1 процент в понеделник в рамките на вяла търговия поради официални празници във Великобритания и САЩ./БТА

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space