По-скъпи от миналата година са туристическите услуги в Гърция, но чужденците не се отказват от почивка. Интересът им се насочва към малките острови.

Средно с 15% е по-висока цената на туристическите услуги през този сезон, каза председателят на съюза на туроператорите Лисандрос Цилидис. Причината е във високите цени на материалите и продуктите, предава БНР.

В различен диапазон се движи покачването на цените и в заведенията за хранене – зависи от категорията, от поръчката и цялата услуга. В същото време хотелиери и ресторантьори се опитват да поддържат достъпни цени за клиентите си.

Много от клиентите компенсират поскъпването в туризма с намаляване броя на нощувките, ограничаване на допълните разходи, но не се отказват от почивка в Гърция, казват хотелиерите.

banner

Тази година хит са малките острови, където цените са по-ниски, сочи информацията от туроператорите.

По предварителни резервации се очаква този туристически сезон да е много по-добър от миналата година, която пък беше най-силната туристическа година.

Тази година се очакват повече туристи от балканските страни, а също американци и китайци, става ясно от информация на туристическото министерство в Гърция.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space