Руските сили съсредоточават сили с неуточнена численост в западната Белгородска област близо до границата с Украйна, вероятно за да фиксират и привлекат украинските сили в района и да се подготвят за настъпателни операции, целящи да разширят руското предмостие в зоната на международната граница в Североизточна Украйна.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Западните официални лица продължават публично да обсъждат правото на Украйна да използва оръжия, предоставени от Запада, за нанасяне на удари по военни цели в Русия.

Това става на фона на руските усилия да убедят Запада да продължи със самоналожените ограничения и да раздели единството на НАТО.

banner

Съобщава се, че през 2024 г. руската отбранителна индустриална база (ОИБ) ще произведе три пъти повече артилерийски снаряди, отколкото Западът ще произведе, въпреки че според съобщенията руските снаряди страдат от проблеми с контрола на качеството, а украинската артилерия е по-точна от руската.

Служители на Кремъл продължават да посочват, че Русия не се интересува от смислени преговори с Украйна и насърчават информационните операции на Кремъл, които имат за цел да принудят Запада да направи отстъпки по отношение на суверенната територия и народа на Украйна.

Наскоро руските сили потвърдиха напредъка си край Сватове, Авдеевка и град Донецк.

Съобщава се, че бившите бойци от групата „Вагнер“ продължават да формират нови отряди под ръководството на Росгвардия и чеченския Спецназ „Ахмат“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space