Цените на петрола продължиха да спадат в днешната азиатска търговия под натиска на очакванията от страна на инвеститорите, че УФР ще запази за по-дълго време високите лихви заради упорито високата инфлация, което пък намалява търсенето в най-голямата световна икономика, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, намаляха с 43 цента или 0,5 на сто до 82,45 долара за барел.

Договорите за американския лек суров петрол загубиха 50 цента или 0,6 на сто до 78,16 долара за барел.

И двата сорта отстъпиха с около 1 на сто вчера.

banner

Представители на УФР заяви във вторник, че централната банка ще изчака още няколко месеца, преди да започне да намалява лихвите, за да бъде сигурна, че инфлацията е трайно на пътя към достигане на желаната цел от 2 на сто годишно.

Миналата седмица американските запаси на суров петрол и петролни продукти се увеличиха, сочат данните на Американския петролен институт.

Цените на бензина в САЩ спадат за четвърта поредна седмица, а същото важи и за тези на дизела.

Инвеститорите очакват и протоколите от последната среща по паричната политика на УФР, както и официалните данни за запасите на САЩ, които ще бъдат обявени по-късно днес./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space