Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, като инвеститорите преценяват, че високите лихви в САЩ, които вероятно ще останат такива по-дълго от очакваното, ще намалят търсенето, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, намаляха с 12 цента или 0,1 на сто до 83,34 долара за барел.

Договорите за американския лек суров петрол загубиха 8 цента или 0,1 на сто до 79,72 долара за барел.

И двата сорта отстъпиха с около 1 на сто вчера, след като представители на Управлението за федерален резерв заявиха, че очакват повече знаци, че инфлацията спада, за да решат как и кога ще започнат да намаляват лихвите.

banner

Глобалните физически пазари на петрол отслабват поради намалялото търсене от страна на рафинериите и достатъчното предлагане. „Опасенията за слабо търсене предизвика разпродажби, след като надеждите за намаляване на лихвите отслабнаха“, посочи анализаторът Тошитака Тадзава от „Фуджимори секюритис“ (Fujitomi Securities).

Вчера зам.-председателят на УФР Филип Джеферсън заяви, че все още е рано да се каже дали спадът на инфлацията е „достатъчно продължителен“, а друг зам.-председател – Майкъл Бар, изтъкна, че рестриктивната политика се нуждае от повече време, за да подейства стабилно. Председателят на УФР в Атланта Рафаел Бостич посочи, че ще е нужно „малко време“ преди централната банка да добие увереност, че спадът на цените е устойчив./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space