Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, почина на 86 години.

Франк Айфийлд, който превзе Обединеното кралство като буря през 60-те години на миналия век, си е отишъл в съня си в събота, съобщи пред Sun негов приятел. Роденият в Обединеното кралство изпълнител, който е израснал в Австралия, се завръща в Англия през 1959 г. и бързо става известен.

Той имаше четири хита номер едно в класацията за сингли в Обединеното кралство – I Remember You, Lovesick Blues, The Wayward Wind и Confessin’ That I Love You.

Айфийлд получава първата си китара на 13-годишна възраст, научава се сам да свири и започва да пише песни. През първите години от кариерата си той допринася сериозно за създаването и популяризирането на Бийтълс.

banner

През 1965 г. e удостоен с честта да пее пред покойната кралица Елизабет II в Royal Variety Show. През 1986 г. Айфийлд е диагностициран с пневмония и е изпратен по спешност на операция за отстраняване на част от белия дроб.

Гласните му струни са повредени по време на операцията, което поставя музикалната му кариера на пауза с години. През 2005 г. звездата написа своята автобиография. Четири години по-късно той е награден с Медал на Ордена на Австралия за заслуги към изкуството като артист. Айфийлд беше женен с две деца.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space