Руският малък ракетен кораб „Циклон“ може да е бил потопен по време на атаката срещу окупирания Севастопол.

Това съобщи руският канал Telegram „Досие на шпионина“. По негови данни в нощта на 19 май корабът от проекта 22800 „Каракурт“ е бил в пристанището. Украинската армия го е поразила с две балистични ракети АТАКМС.

В резултат на удара са загинали шестима военнослужещи от Черноморския флот на Руската федерация, а други 11 са били ранени. Самият кораб потънал.

Още следобед каналът „Кримски вятър“ съобщи, че сграда в близост до кея Куриное е силно повредена по време на нощната атака. Според тях предишния ден там е бил разположен малкият ракетен кораб „Циклон“. Още на следващия ден той не е бил там.

banner

Според открити източници МСК „Циклон“ е бил спуснат на вода още през 2020 г. Той е бил приет в състава на Черноморския флот още по време на пълномащабната война срещу Украйна.

Ще припомним, че тази седмица руски обекти на окупирания полуостров бяха активно атакувани. Снощи в редица населени места се чуха експлозии и стрелба, в мрежата писаха за поражението на кораб в Севастопол.

В следобедните часове Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи за поражението на руския миночистач „Ковровец“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space