За изминалото денонощие в Украйна са отразени над 100 руски атаки, страната е атакувана от десетки ракети и бомби и стотици дронове по цялата фронтова линия. Данните са на генералния щаб в Киев.

Ожесточените сражения в района на Харков продължават, руснаците са направили опит за пробив по две направления.

От днес в Украйна влиза в сила новият закон за мобилизацията. Според него украинците в мобилизационна възраст, които живеят в чужбина, трябва да внесат данните си в специален регистър преди да могат да използват консулски услуги.

Целта е да бъде попълнен съставът на украинската армия. В интервю за агенция Франс прес президентът Зеленски заяви, че офанзивата в Харков може да е „първата вълна“ от руски атаки.

banner

Западът се страхува от това Русия да изгуби войната, но и не иска Украйна да бъде победена, каза още Зеленски.

„Трябва да попълним резервите. Има цели бригади, в които няма достатъчен брой войници. Трябва да го направим, за да може момчетата да имат нормална ротация. Така и моралният дух ще се вдигне. Става дума за физическото им оцеляване, а и за да има справедливост. Това означава, че и резервистите трябва да бъдат подготвени. Ние не сме против примирие и край на войната. Но искаме справедлив край на войната. И сме срещу всяко примирие, което е в полза на врага. И е ясно защо – не искам да им позволявам да превземат повече територия“, допълни украинският президент Володимир Зеленски.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space