В продължение на 16 часа източният украински град Харков беше под въздушна тревога – най-продължителната от началото на войната. Предупреждението беше отменено часове след полунощ.

Най-малко 5 дрона са нанесли удари по града, съобщи областният управител Олег Синехубов. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че в Харковска област са изпратени допълнително военни сили и частично е спряна офанзивата на руската армия.

Продължават усилията на руските сили да превземат град Вовчанск. Киев обвини Москва, че използва цивилни като жив щит в града. Миналата седмица Русия започна офанзива към Харков. По изчисления на Франс прес, базирани на данни от Института за изучаване на войната, Русия е превзела близо 300 квадратни километра територия в периода между 9 и 15 май.

Руската армия не разполага с необходимия брой войници, за да постигне стратегически пробив в района на Харков, обявиха от НАТО.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space