Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на град Рафах в южния край на Ивицата Газа, където са намерили подслон повече от половин милион души, принудително напуснали други части на анклава.

Израелският военен говорител Даниел Хагари съобщи, че израелските сили са елиминирали около 100 бойци на „Хамас“, открили са 10 тунела и много оръжия в Рафах от началото на операцията преди седмица.

Боевете се засилиха и в северната част на Ивицата Газа, като израелската армия се завърна в райони, където твърдеше, че вече е разбила „Хамас“.

Съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан ще посети Израел и Саудитска Арабия този уикенд. Администрацията на президента Джо Байдън отказа да коментира твърденията, че Израел се е съгласил да не разширява значително операцията си в Рафах преди посещението на Съливан.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space