Виенската полиция е арестувала 29-годишен българин, заподозрян за грабеж от 2014 г., предаде днес австрийската новинарска агенция АПА. През март 2014 г. мъжът е извършил въоръжен обир на магазин за хранителни стоки във виенския квартал Херналс и при кражбата на пари в брой е оставил пръстови отпечатъци на касата. Мъжът вече е заловен от българската полиция въз основа на европейска заповед за арест, съобщи в сряда управлението на федералната полиция.

Заподозреният е имал адресна регистрация и във Виена до 2022 г. и се предполага, че през последните години повторно е извършвал престъпления в чужбина. При сравняване на биометричната база данни с международната картотека в началото на миналата година е намерено съвпадение, поясни говорителка на полицията пред АПА.

Преди седмица, след като е бил прехвърлен във Виена, българинът е арестуван от служители на Националната следствена служба в столицата и след разпит е отведен в затвора.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space