Цените на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия след вчерашния спад, след като вчера беше обявен неочакван спад на американските запаси, което е знак на нарастващо търсене на суров петрол, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, с доставка през юни добавиха 9 цента или 0,1 на сто до 88,51 долара за барел.

Договорите за американски лек суров петрол се покачиха с 10 цента или 0,11 на сто до 83,45 долара за барел.

Американските запаси от суров петрол през миналата седмица са намалели с 3,27 милиона барела, по данни на Американския петролен институт. Анализатори, запитани от Ройтерс, очакваха ръст на запасите от 800 000 барела. Официалните данни на американското правителство ще бъдат обявени днес следобед.

banner

В същото време растат очакванията през юни ЕЦБ и „Банк ъв Ингланд“ да намалят лихвените проценти, което да подкрепи икономическия ракгеж и съответно търсенето на петрол./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space