В Съединените щати Сенатът одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван. Текстът беше подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха „против”. Последната стъпка е пакетът на обща стойност 95 милиарда долара да бъде изпратен в Белия дом. Американският президент Джо Байдън увери, че ще го подпише още днес.

Помощта беше одобрена от Камарата на представителите в събота, след закъснение от над два месеца. През февруари Сенатът одобри подобен пакет от помощи, но група консерватори, които се противопоставят на това, попречиха той да бъде гласуван в долната камара.

„Време е да потвърдим отново някои основни истини. Съюзите имат значение. Уважението на чуждите държави към американските интереси зависи от нашата готовност да ги защитаваме. А мирът, просперитетът и сигурността не са случайни. Те са продукт на американското лидерство и американската саможертва”, обясни Мич Макконъл, сенатор от Републиканската партия.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space