Началникът на генералния щаб на израелската армия Херци Халеви е одобрил плановете за продължаване на войната в Газа, съобщи говорител на израелската армия.

Според местни медии, одобрената стратегия включва и сухопътна операция в Рафа, на границата с Египет. Градът е приютил над 800 хиляди палестинци, потърсили убежище от военните действия в останалите части на Газа. Международната общност многократно предупреди Израел, това би имала катастрофални последици.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че ще отхвърли всякакви санкции срещу армията на страната. Коментарът му идва след като в американски медии се появи информация, че Вашингтон планира да ореже помощта за израелски батальон заради предполагаемо нарушаване на човешки права в Западния бряг. Би Би Си посочва, че до момента Съединените щати, които са основен съюзник на Израел, никога не са прибягвали до подобна мярка.

„Ще защитавам израелските военни сили, нашата армия и бойци. Ако някой мисли, че може да наложи санкции на част от армията ни – ще се боря срещу това с цялата си сила. Нашите бойци са единни, за да ни защитят на бойното поле, ние сме обединени, за да ги защитим на политическото. Ще се борим заедно и – с Божията помощ, заедно ще победим“, заяви Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space