За експлозии в Одеса съобщава местен информационен канал. Според публикацията, в града е обявена въздушна тревога. Информацията не е потвърдена от официалните власти.

Продължават активните бойни действия в района на Часов яр – градът е от стратегическо значение за украинската армия. В интервю за Ен Би Си нюз президентът Володимир Зеленски заяви, че ако Украйна загуби войната, Русия ще атакува балтийските държави, Полша и части от Германия.

По думите му, целта на Путин е да си върне влиянието, което имал Съветския съюз. Във вечерното си обръщение Зеленски призова Сената да одобри възможно най-бързо военната помощ за Киев:

„Времето между политическите решения и реални поражение за врага на фронта, между одобряването на помощта и осигуряването на мощ за нашите момчета – това трябва да бъде сведено до минимум. И именно от тази мощ се нуждаем, за да променим ситуацията на фронта. Нуждаем се от въздушна защита на фронта толкова, колкото и в градовете и селата, колкото имаме нужда от боеприпаси с голям обхват на действие, артилерия и възможности за по-голям контрол.“

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space