Израел атакува обекти в Иран, съобщават източници от Съединените щати. Официално потвърждение от Тел Авив няма. Американски медии съобщиха, че са изстреляни ракети, но информацията беше опровергана от ирански официални лица.

Иранската държавна телевизия съобщава, че около 12 и половина през нощта три дрона са били засечени в небето над централния град Исфахан. Системите за противовъздушна отбрана са били активирани и дроновете са свалени в небето.

Иранската агенция Фарс съобщи за експлозии на летище в град Исфахан. Ирански официални лица твърдят, че взривът на терминала е резултат от активирането на противовъздушните системи.

Ирански журналисти съобщават, че ситуацията в град Исфахан е спокойна.

banner

Иранските власти спряха полетите към Техеран, Исфахан и Шираз.

На сайтове за проследяване на самолети се вижда как те заобикалят град Исфахан. В града, който се намира на около 350 километра южно от столицата Техеран, са базирани ядрени обекти и база на военновъздушните сили. Ядрените обекти не са засегнати, съобщава държавната телевизия. Сирените бяха задействани в Северен Израел, но от израелската армия съобщават, че е било фалшива тревога.

Пред Франс прес от израелската армия казват, че към момента няма да коментират съобщенията за експлозии в Иран.

В събота Иран изстреля стотици дронове и ракети срещу Израел. От Техеран обявиха, че нападението е в отговор на удар срещу иранското консулство в Дамаск. 99% от дроновете и ракетите бяха свалени от израелската противовъздушна отбрана.

Тел Авив обеща да отвърне на иранската атака. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди, че Близкият изток е в момента на „максимална опасност“, а Иран заяви пред Съвета за сигурност, че Израел трябва да бъде принуден да спре военните действия срещу иранските интереси в региона.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space