Цените на петрола останаха почти без промяна в днешната азиатска търговия след два дни спад, тъй като опасенията за доставките под натиска на напрежението в Близкия изток бяха контрирани от по-голям от очакваното ръст на американските запаси, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, запазиха цена от 89,42 долара за барел.

Договорите за американски лек суров петрол се покачиха с 2 цента до 85,25 долара за барел.

Вчера и двата сорта загубиха по около 1 на сто от цената си заради разговорите по евентуално примирие между „Хамас“ и Израел.

banner

Палестинската групировка обаче обяви, че израелското предложение за примирие не отговаря на условията, изисквани от тях, но все пак ще го проучат и ще представят отговора си на посредниците. Ако конфликтът продължи, замесването и на други страни, най-вече Иран, не е изключено, смятат анализатори.

Междувременно американските запаси от суров петрол през миналата седмица са се повишили с 3,03 милиона барела, по данни на Американския петролен институт, при очакват ръст от 2,4 милиона барела. Официални данни ще бъдат обявени в ранния следобед.

Американският добив на суров петрол през настоящата година ще се увеличи с 280 000 барела до 13,21 милиона барела дневно, или с 20 000 над досегашната прогноза, според изчисления на Агенцията за енергийна информация. Агенцията очаква цената на сорта Брент да бъде средно 88,55 долара за барел при досегашна прогноза от 87 долара./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space