„Руски завод за бойни дронове бе ударен при операция на Главното управление на разузнаването (ГУР) към Министерството на отбраната на Украйна“, предаде киевската медия УНИАН.

„Предприятието бе поразено по време на специална операция с безпилотни самолети. Заводът се намира в югозападната руска автономна република Татарстан, на 1000 километра от нашата граница“, каза източникът от ГУР пред изданието.

„Ние преодоляхме радарите и системите за противовъздушна отбрана на Руската федерация“, добави събеседникът на медията.

Източникът от ГУР уточни: Заводът сглобява ирански безпилотни самолети „Шахед“ (мъченик в исляма), използвани от силите на агресора под името „Герань“ („Здравец“).

banner

Днес също медии съобщиха, че при украинска атака с дронове бяха поразени две петролни рафинерии в Татарстан. Бяха нападнати предприятия в градовете Елабуга и Нижнекамск. „За съжаление има пострадали“, заявиха местните власти.

„Работата на рафинериите не е нарушена“, добавиха от ръководството на Татарстан.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space