Петролните котировки отново тръгнаха нагоре, тъй като намаляването на запасите от суров петрол и бензин в САЩ оказаха подкрепа въпреки признаците, че Управлението за федерален резерв може да поддържа лихвените проценти по-високи за по-дълго време, предаде Ройтерс.

Фючърсите за май на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 55 цента или 0,6 на сто до 86,50 долара за барел, след спад от 1,6 на сто вчера.

Котировките на американския лек суров петрол се покачиха с 47 цента или 0,6 на сто до 81,74 долара за барел, след спад от около 1,8 на сто в предишната сесия.

Запасите от суров петрол в САЩ, най-големият потребител на петрол в света, се понижиха за втора седмица, съобщи Администрацията за енергийна информация на САЩ (EIA) вчера.

banner

Запасите намаляха неочаквано с 2 милиона барела до 445 милиона барела през седмицата, приключила на 15 март, спрямо очакванията за ръст от 13 000 барела на анализатори, анкетирани от Ройтерс.

Докато късно снощи централната банка на САЩ запази водещата лихва в диапазона от 5,25 на сто до 5,50 на сто, стана известно, че членовете на органa, взимащ решението за лихвите (Федералният комитет за отворения пазар, FOMC – бел. ред.) ще се придържат към перспективите за три намаления на лихвените проценти тази година. Това означава, че разходите по заемите могат да останат по-високи за по-дълго време. Високата цена на финансирането може да ограничи икономическия растеж на САЩ, което ще се отрази на бъдещото търсене на гориво, допълва Ройтерс./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space