13-годишно момче беше настанено в реанимацията на „Пирогов”, след като било ритнато в корема от свой съученик. Това станало близо до училище в София във вторник, докато децата си купували храна в голямото междучасие.

Момчето се оплакало на родителите си от болки в корема едва когато се прибрало у дома. Те го откарали в спешната болница. В сряда детето било прието за лечение в „Пирогов” с коремна травма. От там са подали сигнал в полицията, а заподозреният 14-годишен ученик е задържан.

„Стигнахме до извода, че ученикът, ритнал пострадалото момче, няма моралното право да продължи да учи при нас”, призна директорът на 143 ОУ “Георги Бенковски” Ирена Дойчинова. Пострадалото дете е с наранен далак, но органът не е отстранен, посочи тя. Момчето е оставено за наблюдение в „Пирогов” за няколко дни.

Директорката на учебното заведение определи нападателя като импулсивен и с нисък праг на търпимост. „Той лесно се ядосва. Свикнал е да стават нещата както той иска и казва. Отношението му е такова и към другите деца”, каза Ирена Дойчинова. По думите ѝ комуникацията на 14-годишното момче с останалите деца била трудна.

banner

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на непълнолетния ученик.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!