Цените на петрола паднаха в петък, след като представител на Федералния комитет за операции на открития пазар (структурата във Управлението за федерален резерв на САЩ, която взима решенията за нивото на лихвените проценти, FOMC, бел. ред.) заяви, че намаляването на официалните ставки трябва да се отложи с поне още два месеца, но индикациите за устойчиво търсене и опасенията относно доставките могат да повишат цените през следващите дни, предаде Ройтерс.


Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, поевтиняха с 38 цента или 0,5 на сто до 83,29 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол се понижиха с 40 цента или 0,5 на сто до 78,21 долара.

banner

Хората взимащи решенията във УФР на САЩ трябва да отложат намаляването на лихвените проценти с поне още няколко месеца, за да видят дали скорошното покачване на инфлацията е сигнал за забавяне на напредъка към ценова стабилност или е просто „неравност по пътя“, каза Крустофър Уолър от централната банка на САЩ.

В същото време индикатори за търсенето на суровината, измервани от „ДжейПиМорган“ (JPMorgan), показват нарастване на търсенето на петрол с 1,7 милиона барела на ден на месечна база към 21 февруари, допълва Ройтерс./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space