Русия е загубила повече от 350 000 войници във войната в Украйна, но е успяла да компенсира загубите си в жива сила и техника, твърди британското министерство на отбраната.


Русия е загубила цялата си първоначална войскова сила, с която започна нахлуването в Украйна, в хода на войната, гласи последната сводка на министерството на отбраната на Обединеното кралство.

В последната си актуализация министерството отбелязва, че Русия е разположила около 130 батальонни тактически групи при нахлуването си в Украйна, което се равнява на най-малко 1300 танка, 5000 бойни машини към пехотата и 100 000 войници.

banner

За период от две години руските загуби съвпадат и в много случаи надхвърлят тези цифри, се казва в съобщението на министерството.

Въпреки това мобилизирането, набирането на допълнителни сили, производството на боеприпаси и техника и обновяването на запасите е позволило тези загуби да бъдат компенсирани, се добавя в сводката. Това означава, продължават британските военни, че сега има повече руски сили в Украйна, отколкото в началото на войната, и те са в състояние да поддържат постоянни атаки на фронтовата линия и да „прилагат стратегията на изтощението“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space