Руските сили планират ново настъпление в края на май или началото на лятото. Това заяви Володимир Зеленски по време на пресконференция по повод втората годишнина от началото на войната.


Според украинския президент Киев е готов да отблъсне руските атаки и те няма да се увенчаят с успех. Зеленски каза още, че рокадите в ръководството на армията са свързани с нова стратегия за украинската контраофанзива, но отказа да разкрие повече подробности.

По думите му Русия е знаела какъв е планът за започналата в средата на миналата година украинска контраофанзива и това е причината тя да не постигне необходимите резултати.

banner

Преди това Зеленски каза още, че от началото на войната са загинали 31 хиляди украински войници.

Военният министър Рустем Умеров пък беше категоричен, че поне 50% от доставките на западни оръжия се бавят и отправи призив помощта към Украйна да не бъде само на думи.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space