Трима души са загинали и най-малко четирима са ранени при ракетен удар на хутите по товарен кораб в Аденския залив. Нанесени са значителни щети, съобщава Централното командване на въоръжените сили на Съединените щати.


Това е първият смъртен случай, откакто подкрепяните от Иран йеменски бунтовници започнаха нападения срещу търговски кораби. Гръцките оператори на плаващия под флага на Барбадос кораб съобщиха, че той се носи по течението и е обхванат от пожар. Все още няма информация за 20-членния екипаж на борда.

„Хутите продължават да извършват тези безразсъдни нападения, без да се съобразяват със състоянието на невинните цивилни, които преминават през Червено море. Сега, за съжаление, по трагичен начин убиха невинни хора. Съединените щати ще продължат да държат хутите отговорни за техните нападения, които не само нарушиха международната търговия, не само нарушиха свободата на корабоплаването в международни води и излагат на опасност моряците. Призоваваме правителствата по света да направят същото”, каза говорителят на Държавния департамент Матю Милър.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space