Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия, след като вниманието на инвеститорите отново се насочи към прогнозите за търсенето, сочещи към намаление, предаде Ройтерс. Данните за високите цени на производител в САЩ, които са най-големият потребител на петрол в света, породи нови опасения, че упорито високата инфлация и високите лихви ще намалят търсенето на горива.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, спаднаха с 61 цента или 0,7 на сто до 82,86 долара за барел.

Мартенските договори са американски лек суров петрол загубиха 41 цента или 0,5 на сто до 78,78 долара за барел, а априлските – 0,8 на сто до 77,86 долара за барел.

banner

И двата сорта затвориха на високи нива в петък под натиска на засилващото се геополитическо напрежение в Близкия изток, което според Международната агенция по енергия контрира спада на търсенето.

„Брентът и американският лек поевтиняват днес, тъй като инвеститорите отново отправят погледа си към опасенията около търсенето след сериозния ръст на производствените цени в САЩ“, казва анализатор от „Филип Нова“ (Phillip Nova)./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space