В Скопие треперят след изборите у нас: Слави е великобългарин като Каракачанов

Бившият говорител и влиятелен депутат на основната опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Илия Димовски коментира досегашните резултати от парламентарните избори в България, като изрази мнение, че те ще създадат повече проблеми, отколкото решения, пише "Нова Македония.

Партията на Трифонов спечели второ място на изборите в България. Македонски представители следят внимателно вота.

Те очакват да забързат преговорите с ново правителство. Разговорите са важни за старта на европейските преговори със Северна Македония.

ВМРО беше основен защитник на българската политика спрямо преговорите с македонското правителство. Димовски посочва, че Трифонов не се различава по това отношение.

Във фейсбук той написа, че лидерът на новата втора политическа сила „Има такъв народ“ – Слави Трифонов, „с нищо не е по-добър към РСМ от Каракачанов“ и не е възможно да се формира коалиция, в която да не влиза „поне един от двамата великобългари – Каракачанов и Трифонов“.

Димовски отбелязва, че дори да се формира някакво управление в София, то няма да има достатъчна политическа сила, за да направи компромиси към югозападната ни съседка.

 

Banner 468 x 60 px