Днес облачността ще е значителна. От северозапад ще започнат валежи от дъжд, които ще обхванат и крайните югоизточни райони, там ще са придружени и с гръмотевици. По-значителни количества ще има на места в Източна България.

През нощта в западната половина от Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, следобед в югоизточните райони ще е от север-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух.

Привечер и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът в централната и източната част на Дунавската равнина и планинските райони ще преминава в сняг, там ще се образува тънка снежна покривка и ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са с малък дневен ход – от 3 – 4° в северозападните до около 20° в югоизточните райони, където преди обяд ще продължи да духа силен югозападен вятър.

banner

По Черноморието ще е предимно облачно и следобед ще завали дъжд, който през нощта срещу понеделник на отделни места ще се примесва със сняг. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър, който по Северното Черноморие още преди обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури: 14 – 20°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще облачно с валежи предимно от сняг, под 1800 метра от дъжд, но и там до края на деня дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. С него ще нахлува студен въздух и следобед дневните температури значително ще се понижат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 4°.

През новата седмица сутрешните температури в много райони ще падат под нулата, а дневните ще са в диапазона от 0° до 10°. Повишена вероятност за валежи от дъжд, в планините над 1000 метра – от сняг има в сряда и четвъртък.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!