Турски товарен кораб с 12 души екипаж потъна вчера край турския черноморски бряг при буря, властите не успяват да се свържат с екипажа, съобщи днес министърът на вътрешните работи Али Йерликая, цитиран от Ройтерс и БТА.

Капитанът на плаващия под турски флаг „Кафкаметлер“ е съобщил вчера сутринта, че корабът се носи към вълнолом край Ерегли, в северозападния турски окръг Зонгулдак, съобщи по-рано канцеларията на управителя на окръга.

Йерликая каза, че корабът е потънал, след като се е ударил във вълнолома.

banner

От канцеларията на окръжния управител посочиха, че лошото време е попречило на въздушните средства и морските съдове да извършат издирване.

Йерликая заяви пред репортери, че издирвателните и спасителните действия ще започнат веднага след като метеорологичните условия се подобрят.

Засега е неизвестна съдбата на 12-членния екипаж на кораба, с който не може да се установи връзка. Плавателният съд е бил натоварен в Русия и е пътувал за Алиага, Измир, съобщи турската частна телевизия НТВ. Заради силния вятър плавателният съд се е насочил към черноморското пристанище в Ерегли, Зонгулдак.

Вчера районът беше засегнат от силни бури. На същото място други два кораба заседнаха в плитчините.

Кораб, плаващ под флага на Камерун, се разцепи на две на пристанището в Ерегли, след като се удари в бетонните стени. 14-членният екипаж на плавателния съд бе спасен и откаран на сигурно място.

Спасен е бил и 12-членният екипаж на втория кораб, заседнал на брега при Ерегли, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space