Сигурен съм, че част от полицията, която охраняваше тези „отличници“ на стадиона, се изправи срещу своите събратя: българите, феновете. Сигурен съм, че хора от полицията също са фенове на българския футбол. Това каза бившият футболист Стилиян Петров.

„На феновете им бяха отнети гласът и правото да изкажат емоционалната си подкрепа и емоционалното си мнение за всичко, случващо се в българския футбол. За това какво мислят за управлението на БФС“, добави той и поименно назова главните виновници за погромa в центъра на София. А именно: Емил Костадинов, Борислав Михайлов, Йордан Лечков Георги Иванов, Христо Запрянов и Борислав Попов.

Стилиян Петров ги призова да поемат отговорността и им припомни, че задълженията им са да работят за доброто на българския спорт, за интереса на българския футбол, а не за техните лични облаги. „Страх ги е, че когато не могат да контролират процесите, да контролират конгресите си, както е било винаги, със заплахите към клубовете, това е истинската промяна. Хората, клубовете трябва да имат свободно мислене. Това е за тяхното развитие“, добави бившият футболист.

banner

„За да стане тази промяна, трябват смели хора“, категоричен бе той.

Петров коментира и средния пръст, който Емил Костадинов размаха вчера. „Един културен човек, който носи отговорност, няма да показва среден пръст на български журналисти и фенове. Това е простащина, но не съм изненадан от действията им. Те го правят от много години“.

Той изрази съжаление, че заради поведението на ръководството на БФС националният ни отбор не е получил подкрепата на феновете, въпреки че е изиграл „много приличен мач срещу много силен съперник“

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space