Волейболистките на Марица (Пловдив) пристигнаха в румънския град Търговище за последната си среща от групите на Шампионската лига срещу КСМ Търговище (Търговище).

Жълто-сините пътуваха близо 9 часа до румънския град и се настаниха в хотел Дел Понт.

Маричанки ще проведат и първата си тренировка на румънска земя от 19:00 б.в. в зала Търговище.

banner

Градът не е сред големите в страната и е с население от близо 80 000 зрители. Въпреки това в него има доста история. Търговище е била столица на Влахия от 1418–1659. Тук е бил коронясан и владетелят Влад III Цепещ, който е по-известен като Граф Дракула. Именно той издига и символа на града – кулата Киндия, която и до днес е запазена. В Търговище на 25 декември 1989г. заедно със съпругата си е разстрелян лидерът на комунистическа Румъния Николае Чаушеску. Мястото на старите казарми, където се е случила екзекуцията е отворена като музей през 2013-а година.

Двубоят КСМ Търговище – Марица ще се играе утре, от 18:00 б.в. в зала Търговище. Срещата ще бъде излъчена пряко по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space