Националният отбор на България по волейбол за мъже до 20 години ще се изправи днес срещу тима на Франция в спор за титлата от Европейското първенство, което се провежда в Гърция и Сърбия.

Воденият от Мирослав Живков състав ще може да донесе втора европейска титла за родния волейбол при подрастващите в рамките на това лято. По-рано националният отбор за девойки до 18 години спечели историческата за родния волейбол първа титла на Стария континент на шампионата в Гърция и Румъния.

По пътя си към финал „Лъвовете“ записаха шест победи и едно поражение в предварителна група 2, която се игра в Гърция. Единственото поражение дойде от състава на Италия, който обаче дори не се класира за финалната четворка след въртележката, която се получи в групата. Тя беше спечелена от България, което гарантира среща с Украйна в полуфинала, в който „Лъвовете“ бяха категорични и спечелиха с 3:0.

От своя страна Франция има само един загубен гейм от началото на турнира. Той дойде в последния мач от предварителна група 1, когато „Петлите“ играха основно със своите резерви срещу Латвия.

banner

Финалният двубой ще се игра в зала „Владе Дивац“ във Върнячка Баня, където само преди няколко седмици тимът на България спечели балканската титла след 3:1 срещу домакините от Сърбия. Волейболистите на Мирослав Живков ще се надяват да повторят този си успех и днес и да покорят и европейския връх.

Финалът на Европейското първенство по волейбол за мъже до 20 години е предвиден за 19:00 часа българско време днес.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space