Шампионките от Марица (Пловдив) привлякоха първото си ново попълнение за сезон 2024-2025. При маричанки ще играе националката на Германия – Ванеса Агбортаби.

Волейболистката играе на поста посрещач и има сериозна кариера, а в момента е част от женския национален отбор на Германия в Лигата на нациите. За последно тя е играла през миналия сезон за израелския Макаби (Хайфа), с който печели Купата на Израел.

В кариерата си Ванеса е играла и за силния немски тим на Потсдам (Потсдам), с който е сребърна медалистка от Бундеслигата и Купата на Германия има и трето място в турнира за Купата.

Играла е още за отбори от Гърция, Франция и Германия.

banner

Ванеса Агбортаби получава първата си повиквателна за женския национален отбор през сезон 2018-2019, когато участва в Лигата на нациите. Тя е в състава на Германия за Лигата на нациите още през 2022, 2023 и 2024.

Ванеса Агбортаби ще е втората германка, която облича екипа на Марица след Катлийн Вас, която игра за клуба през сезон 2018-2019.

Ванеса Агбортаби става десетата волейболистка на шампионките през новия сезон след Жана Тодорова, Борислава Съйкова, Добрина Христоскова, Виктория Коева, Ива Дудова, Лора Славчева, Маргарита Гунчева и Мила Пашкулева и Боряна Ангелова.

ВК Марица (Пловдив) пожелава успех на Ванеса Агбортаби през новия сезон – спечелване на златен дубъл и победи в Шампионската лига!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space