Единственият българин в тенис елита Григор Димитров постигна шеста победа в шест мача срещу световния номер 8 и се класира на четвъртфиналите на “Ролан Гарос” за първи път в кариерата си – 7:6:(5), 6:4, 7:6(3).

“О, Боже, не знам. Невероятни фенове, имах нужда от подкрепата. Не спах много и тренирах малко преди мача, исках да се подговя възможно най-добре. Не е лесно срещу приятел, аз го познавам много добре и исках да се представя на ниво. След 15 години най-после стигнах четвъртфинала, защото това беше нещо, което постоянно си мислех в кариерата ми.

За победа на “Ролан Гарос” ти трябва много хитрост, аз мога да кажа, че се справих много добре с всичките тънкости. Много се насладих на мача с Хуби, защото беше много красив”, каза Гришо на корта пред Матс Виландер.

Това е първото класиране на четвърфинал за Димитров на “Ролан Гарос”, след като през 2020-а загуби от Стефанос Циципас, а през 2023-та от Александър Зверев. Вече българинът има участия на четвъртфинали на всички турнири от “Големия шлем”.

banner

Григор ще игра срещу Яник Синер или Корентен Муте в следващия кръг.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space