Два отбора от Нидерландия са проявили интерес към нападателя на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков, съобщава БТА. Скаутите им дори са били на стадиона в Стара Загора в петък в срещата от 8-ия кръг, която „черно-белите“ загубиха с 0:2. Става дума за представители на отборите на НАК Бреда и Маастрихт, които се състезават във второто ниво на футбола в Страната на лалетата.

Предложенията и на двата клуба обаче са били много ниски във финансово отношение и нямало как да бъдат разгледани от ръководството на Локомотив (Пловдив), още повече важната роля на Боруков в стартовия състав.

НАК Бреда изпадна от Ередивизи преди две години и миналия сезон не успя да се върне в елита, като сега ще прави втори опит. Именно тяхното предложение е било малко по-високо, но отново извън параметрите за начало на преговори за трансфер. Маастрихт пък традиционно играе във втора дивизия, но често взима неизвестни момчета и ги превръща в сериозна атракция на трансферния пазар като например Вилфрид Бума и Дени Ландзаат.

banner

22-годишният Боруков вкара два гола от началото на сезона и изработи още един от всичките шест, реализирани от Локомотив (Пловдив) в първите кръгове. Той пристигна през зимата от унгарския Залаегерсег, а преди това е играл за Етър (Велико Търново) и Шефилд Уензди в Англия.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space