Няма бум на чревни вируси по българското Черноморие. Темата се преекспонира.

Това заяви пред Нова телевизия министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

„Ако си спомняте, със замърсяването от „Нова Каховка” беше нещо подобно. Самопочистващото се свойство на морето е много ценно. Преди 10 години се направиха много инвестиции за заустване на фекални води. Морето се изчисти”, уточни здравният министър.

banner

Той коментира темата за кръвните проби на шофьорите и отнемането на коли на пияни и дрогирани шофьори:

„Това което ние може да направим е да снабдим с експресна информация МВР за клиничните лабораторни изследвания, които касаят наркотиците”, уточни проф. Хинков.

На въпрос какъв ще бъде ефектът от забраната за продажбата на антибиотици без рецепта, той каза следното:

„Очаквам ефектът да е сериозен, защото все още нямаме програма за борба с антибиотичната резистентност. Това е много голям проблем. Трябва да спре това масово употребяване на антибиотици с нужда и без нужда. Идеята е да има пациентско досие”, поясни министърът.

По повод протестите на спешните медици Хинков заяви:

„Правим всичко възможно да увеличим заплатите на целия персонал, техните искания са такива, че в крайна сметка, ако ги приемем, заплатите на медицинските сестри ще се изравнят с тези на шофьорите. Говорим за едно увеличение, което идва благодарение на добри разчети във финансовото министерство и изведнъж започват протести. Това е странно”, поясни здравният министър.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!