Националният отбор е на прав път, а Младен Кръстаич трябва да получи необходимото време да работи. Това заяви Георги Иванов, технически директор на БФС, пред БНТ ден след поражението от Черна гора с 0:1 на старта на евроквалификациите. Според Иванов подмладяването на тима е подходящ метод да бъдат постигнати положителни резултати.

Гонзо сподели още, че школите в България не работят по най-добрия начин, а ЦСКА не трябва да се сърди, че няма футболисти в националния отбор, тъй като в отбора играят предимно чужденци.

„Загубата не бива да сваля доверието към Кръстаич. Няма напрежение към Кръстаич. Знаем, че това е труден процес и няма как да стане за месец или два, когато нещо почва да се изгражда. Знаем, че пътят е труден, има много тръни по него, но знаем къде е бъдещето. Не можем да очакваме от тези млади футболисти без опит да побеждават всеки мач“, заяви Гонзо.

banner

„Стоим си на едно място и вървим назад. Дълги години това е правено. Не са поемани рискове и може би това е причината да сме в тази ситуация. Всичко в живота е причина и следствие“, добави той.

Иванов критикува метода на работа в клубовете. „Големият проблем е, че прекалено много чужденци играят в българското първенство, а не се дава възможност на младите играчи да изпъкват и да се развиват. Школите не работят по най-добрия начин, за да изкарват футболисти. От лидера в класирането ЦСКА нямало нито един футболист в националния отбор… Там 10 от 11 човека са чужденци“, категоричен е бившият футболист.

„Гневът на привържениците понякога е обоснован. Примерно за мачовете със Северна Македония и Гибралтар и аз щях да псувам националния отбор. Нормално, когато отборът не играе добре и губи“, каза Иванов.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space